logo1.jpg (6876 bytes)  logo.jpg (8859 bytes)  logo1.jpg (6876 bytes)

[Başkanımız] [Gelişme Planı] [Teşkilat Şeması] [Belediye Encümeni] [Belediye Meclisi Üyeleri] [Genel ve Mevcut Durum]
             [İlk Kuruluş Bilgileri] [Büyüme Zamanı] [Elma Cenneti] [eyes.gif (2438 bytes) EL ELE?¿
eyes.gif (2438 bytes)] [İlçenin Genel Tanıtımı]
                 [Mahalli İdareler Durumu] [Asayiş ve Güvenlik] [Sorunlar] [Çalışma ve Faaliyetler] [Öneriler !!!]
                        [2000/2001 Yatırımları] [Bize Mesaj Yazın] [Mesajlarınızı Okuyun] [Belediye ve Spor]


ÇALIŞMA ve FAALİYETLERİ

     İlçemiz kuruluşundan bu güne kadar fazla bir nüfus artışı göstermemiş bunun büyük sebebi de ilçemizde maddi güce sahip müteşebbisin bulunmaması son zamanlarda yaygınlaşmaya başlayan Kooperatifçilik ruhunun geç kalınmış olması ve gerekli girişimlerin yapılmış olmasına rağmen Devlet yatırımlarının beklenen düzeyle alınmamasıdır.

                     Fiilen sürdürülmekte olan çalışmalar aşağıya çıkartılmıştır.

1-    1992 yılında TRT Genel Müdürlüğünce Tv-1, Tv-2, Tv-3 Televizyon yayınları alınmaya başlanmış, diğer TRT yayınlarının da alınabilmesi için gerekli aktarıcı istasyonun kurulması beklenilmektedir.

2-  Alabarda Bölgesi dahilinde ve Karlan Boğazı mevkiinde içme ve sulama amaçlı gölet yapımı için 1993 yılında gerekli olan sondaj ve fizibilite çalışmaları tamamlanmış olup, Devlet yatırım programına alınarak, projenin hızlandırılması beklenmektedir.

     Bu göletin yapımı halinde, Gerenözü, Musasofular, Haccağız, Yağma, Nimetli, ve Güneyce köyümüz hudutları dahilinde kalan ve halen kuru tarım yapılan tarım arazilerinde sulu tarıma geçilecek ve ilçe ekonomisine %100’ün üzerinde bir girdi sağlayacaktır.

              Ayrıca, yine içme suyu yetersiz gelen 22 köyümüze de içme suyu verilecektir.

3-    Son iki yıldan beri çalışmaları devam eden, TELSİM 25.01.2001 tarihinde görüşmeye açılmış, TURKCELL hattı da faaliyete geçmiştir.

4-    İlçemizde günlük 60 ton civarında bir süt üretimi yapılmakta olup, mevcut Süt İşletme Fabrikası yetersiz gelmektedir. Söz konusu fabrikanın kapasite arttırımı veya başka bir Süt Ürünleri Fabrikasının daha kurulması halinde süt üreticisinin de ekonomik yönden desteklenmesi sağlanacaktır.

5-   İlçemiz merkez ve köylerinde tarımsal amaçlı 24 adet Kooperatif bulunmakta olup bunlardan yalnızca Haccağız Kooperatifi faal bir şekilde çalışmaktadır. Diğer kooperatiflerimizin daha aktif hale getirilmesi amacı ile yönlendirilmesi sağlanırsa üretime katkı sağlayacaktır.

6-   50 bin ton Elma üretiminin yapıldığı bir ilçede, yalnızca Haccağız Kooperatifimize ait 1.600 ton kapasiteli soğuk hava deposunun yetersiz geleceği bilinmekte olup, bu yönde bir yatırımın desteklenmesinin sağlanması gerektiğine inanıyoruz.

7-  İlçemizde hayvancılığın yaygın olması sebebi ile Tarım İlçe Müdürlüğümüzün verilerine göre ilçemizde günlük yem tüketimi 40-50 ton civarındadır. Böyle bir pazarın elimizin altında olduğunu bilerek, ilçemize öncelik olarak bir Yem Fabrikası’nın kazandırılmasının önemi kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

8-    İlçemiz topraklarının %40’ının Orman Sahası olmasına rağmen girdilerden Yakacak odun haricinde hiçbir fayda sağlanmamaktadır. İlçemize küçük bir Orman Envali İşletme Sanayii kazandırılırsa her ilçe halkının ekonomik yönden güçlenmesi sağlanacak, hem ilgili Bakanlığın maliyetleri düşecektir.

Ana Sayfa

bird.gif (6450 bytes)
sebenbelediyesi@hotmail.com
Sitenin Her Hakkı Saklıdır. Hiçbir Şekilde Alıntı Yapılamaz...
  Bu Site 800*600 Piksel Ayarında En İyi Sonucu Vermektedir...
Seben Cennetini Tüm Yönleri İle Tanıyabilirsiniz...
www.sebencenneti.cjb.net
Seben Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü'nün Hazırlamış Olduğu Web Sayfasını Ziyaret Edebilirsiniz....
www.seben.cjb.net
designer >>  Ulaş KOYUNCU
ulaskoyuncu@yahoo.com
© 2001